Сухо строителство | ПРОГИПС Варна

Дейности | Сухо строителство
Потърсете ни... Обадете ни се за безплатен оглед на Вашето жилище, офис или обект! 0897 87 69 16 или ни пишете
Вашите имена Телефон Адрес на обекта Запитване

СУХО СТРОИТЕЛСТВО

 

ПРОГИПС ВАРНА извършва качествен монтаж на окачени тавани, предстенни обшивки, преградни

стени, ниши, декорации, дизайнерски стени и тавани със скрито осветление.

Ако Ви предстои ремонт на дома или офиса или търсите надежден партньор в строителството,

Свържете се с нас!

През последните 40 години сухото строителство се развива и налага, като един модерен и рационален начин за изграждане, преустройство, реновиране и саниране. „Сухият” монтаж и сглобяването на конструкция от предварително заготвени строителни елементи и материали представлява строителен метод, който пести време и средства.

Основата са плоскостите гипсокартон, който е дълговечен, екологичен, лек, влагоустойчив, пожароустойчив, изолиращ материал - оптималното средство за постигане на функционални и ефектни решения, бързо, лесно и без мокри процеси. Самата структура на гипсокартона го прави приложим навсякъде: в офиси, обществени и промишлени сгради, в нашите домове. С него могат да се изграждат леки преградни интериорни стени, предстенни обшивки, нестандартни окачени тавани, ниши, камини и мокри помещения. С използването на гипсокартонa се постига идеално гладка повърхност, което е предпоставка за по малко допълнителна обработка и малък разход на боя.


Природният материал гипс е безупречен, от гледна точка на поносимостта му с човешкото тяло – има същото pH, като човешката кожа, няма миризма и е абсолютно безвреден. Може да допринесе по много начини за комфорта на обитаване: чрез топлоизолация, звукоизолация и пожарозащита – гипсовите плоскости са топли при допир и дават усещане за уют. Гипсът регулира влажността на въздуха в затворени помещения, тъй като се състои от множество малки пори, които при наличие на влага я поемат и при недостиг я отдават. Така гипсът допринася чувствително към микроклимата. 

Освен това, гипсът е формовъчен, което позволява изработване на елементи с различни размери и форми. Съществуват плоски и огънати гипсокартонени елементи, поради което с тях могат да се реализират разнообразни и оригинални идеи за рационално използване на вътрешното пространство, включително изграждане на криволинейни повърхности.

От голямо значение е и фактът, че системите за сухо строителство са приложими във всички сезони, а строителните отпадъци са сведени до минимум, в сравнение с конвенционалното строителство. Всичко това заедно с перфектния краен резултат, като качество на изпълнение неминуемо прави сухото строителство привлекателно, както за инвеститорите, така и за проектантите и изпълнителите.Спектърът от конструкциите, обобщени под общото понятие сухо строителство е много широк.

 

Конструкциите за сухо строителство обхващат различни области на приложение, като стена, таван и под. Във всяка от тези области съществува голям брой различни системи, обусловени от различните строително – физични изисквания – пожарозащита, звукоизолация, топлоизолация и пр.

Преградна (щендерна) стена – облицова се двустранно и представлява самостоятелна стенна конструкция. В кухото пространство могат да се вградят изолационни материали за допълнителна звуко- и топлоизолация, както и всички необходими инсталации, като електро, ВиК и други. Преградните стени са една равностойна алтернатива на тежките, масивни вътрешни стени и намират все повече области на приложение.

Предстенна обшивка с конструкция – монтира се непосредствено пред съществуваща стена и се облицова едностранно. Използва се предимно, когато трябва да се подобри звуко- или топло- изолацията на основната стена или да се скрият минаващи елекро или ВиК инсталации по основната стена, да се изглади неравна зидария.


 

Суха мазилка – закрепва се директно към съществуваща вътрешна стена, с помощта на бързо свързващо гипсово лепило. Използва се предимно, когато гипсокартона трябва да бъде монтиран минимално до основната стена или когато няма нужда от звуко- или топлоизолация на помещението. При тази предстенна обшивка не може да се полага минерална вата, желателно е стените да са прави и да бъдат грундирани за основа.


 

 

Спестете си мъчителните експерименти и се доверете на изпитаните системи за сухо строителство!