Подови системи | ПроГипс Варна

Дейности | Подови системи
Потърсете ни... Обадете ни се за безплатен оглед на Вашето жилище, офис или обект! 0897 87 69 16 или ни пишете
Вашите имена Телефон Адрес на обекта Запитване

ПОДОВИ СИСТЕМИ


Подовите системи са най-модерното решение за вътрешно оформление на офисни и търговски площи. Характеризират се с отличен комфорт при ходене, полагат се много бързо и осигуряват лесно техническо обслужване на инсталациите и съоръженията под тях.

Двоен (повдигнат) под

Днес двойният под е инсталация, без която нито една съвременна сграда не може - Финансови и Застрахователни офиси, Държавни и Общински администрации, Сгради и структури с високи изисквания към компютърни мрежи или телекомуникации, Call Центрове, Информационни центрове, Технически центрове на Телекоми, Лаборатории и Високо-технологични производства, търговски площи, “чисти помещения” във фармацевтични или здравни институти, Технически зали в училища и университети, Летища, Производствени халета и много други.

Двойните подове са добър звуко и топло изолатор и се използват, когато е необходимо да се създаде празен обем под пода, за полагане на всякакви видове сградни инсталации, с цел гъвкавост и лесно обслужване. Под двойния под могат да бъдат проектирани и изпълнени: силно и слаботокови инсталации, компютърни и комуникационни мрежи и окабеляване, тръбни системи за климатизация и отопление, водопровод и инсталации за пожарогасене, тръбопроводи за принудителна или естествена вентилация, инсталации за контрол на достъп и охрана, тръбен път за отвеждане на конденз и много други. Лесният достъп и сервизиране на тези системи е незаменим в модерния офис, където работните условия се менят често и бързината и комфорта при преустройство за нуждите на нов ползвател са от първостепенно значение.

Двойният под представлява система от носещи панели, подредени в хоризонтален растер и положени върху вертикално регулируеми стойки (крачета). Това позволява лесен и бърз достъп до празния обем под панелите. Подовите панели се полагат свободно и могат да бъдат повдигани при необходимост. Индустриалният световен стандарт за подов панел е квадрат с размери 600х600мм, но при необходимост могат да се произведат и нестандартни панели, 600х1200 мм и др. Те могат да бъдат с различна дебелина, в зависимост от изискванията за натоварване. Изработени са от дървени частици, минерални материали, PVC, бетон или метал.

Стойките (крачета) са вертикалната конструкция върху която се полагат панелите. Те се регулират по височина за постигане на идеално равна повърхност на завършения и монтиран двоен под. Височината на дойния под може да варира от 80 мм. до 1250 мм. в зависимост от техническите изисквания на обекта. Крачетата обикновенно се лепят за бетона с помощта на специални строителни лепила. При специално изпълнение е възможно и фиксиране на стойките за пода с винтове или нитове. При изисквания за по голямо натоварване се монтират допълнителни крачета за подсилване на пода. 
Хоризонтални метални елементи (лайсни) се монтират в четирите края на всяко краче, за повишаване на товароносимоста на панелите или за по-добра вертикална стабилност на подовата система. 
Двойният под позволява на практика безкрайни комбинации от финишни настилки и типове материали: гол панел, мокетни плочи, каучук, винил (PVC), проводими настилки, линолеум, естествен паркет, ламинат, гранитогрес, керамика, стъклени плочи, метални плочи и др. Предлагат се пожароустойчиви плочи, който отговарят на всички световни стандарти за пожароустойчивост.
Чрез тези подови системи се предлагат и възможности за поставяне на стъпала или рампи. Всеки проект, включващ подови системи има своите особени изисквания, относно функционалност и естетичност. PROGIPS ще реализира Вашата идея и ще подбере подовите системи, които отговарят на Вашите нужди.

Сух под

Изграждането на сух под е част от бързоутвърдилия се метод на сухо строителство. Чудесна алтернатива е на подовата замаска. Намира приложение при ремонт на стари дъсчени подове, при ремонт на подове с гредоред, при заместване на дебели циментови замаски за спестяване на време за съхнене или преди полагане на подови покрития за изравняване на нивата между две различни помещения. 
Сухите подове се полагат предимно върху носещ груб под. Те намират приложение там, където решаващи критерии са бързото въвеждане в употреба, нищожното собствено тегло или избягването на строителна влага. Подходящи са за подови отопления. Удобни са за провеждане на различни инсталации (при полагане на посипка).

Различните системи за сухи подове се състоят от предварително заготвени многослойни елементи или от отделни плоскости. Изборът на плоскостите и системата се определя от областта на приложение. Сухите подове се поставят легнали по цялата си повърхност, което обуславя необходимостта от изравняване на височината на грубия под, при налични неравности.

Покритията се полагат директно след втвърдяване на лепилото на плоскостите и изсъхване на грунда, като разновидностите могат да бъдат: еластични тънки покрития (PVC, линолеум); текстилни покрития (мокет); твърди покрития (керамични плочки 30x30 см, паркет, ламинат). Преди полагането на ролни материали, като мокет и PVC – покрития е необходима нивелираща шпакловка по цялата повърхност.