Мазилки и шпакловки | ПроГипс Варна

Дейности | Мазилки и шпакловки
Потърсете ни... Обадете ни се за безплатен оглед на Вашето жилище, офис или обект! 0897 87 69 16 или ни пишете
Вашите имена Телефон Адрес на обекта Запитване

МАЗИЛКИ И ШПАКЛОВКИ


PROGIPS Ви предлага полагане на основни видове шпакловки и мазилки за вътрешна и външна употреба.

Шпакловката е заключителното работно действие, предназначено за постигане на геометрично прави и идеално гладки стени и тавани. Оформянето на фугите и финишните работи са решаващи фактори за качеството на сухото строителство, за да се предостави идеална гладка повърхност за бои, тапети и плочки. Шпакловката се прави при температури над 5°С, като повърхностите, предназначени за шпакловане, трябва да са сухи, здрави, почистени от прах и замърсявания.

Гипсова шпакловка - това е най-широко разпространената шпакловка, която се използва за изглаждане на неравности по стени и тавани, като трайна основа за декоративни дейности: боядисване, лакиране, лепене на тапети и др. Нанася се върху грапави и здрави основи, като не може да бъде нанасяна върху влажни и мокри помещения. Преди нанасяне на тази шпакловка задължително се нанася грунд. Предпочита се заради своята пластичност, белота, лесно нанасяне и бързо изсъхване.

Циментова шпакловка – подходяща, както за сухи, така и за влажни помещения, тъй като притежава висока влагоустойчивост.

Шпакловка с теракол - този вид шпакловка се използва за подове, влажни помещения, екстериорни повърхности и др.

Сатен гипс - това е фина шпакловка, с която могат да се загладят наранени стени или да се освежи таван. Обикновено се нанася в много тънък слой.

Мазилките са строителни смеси за декорация на външни и вътрешни стени, които се предлагат в богато разнообразие и се отличават с висока издръжливост и екологичност на материалите.

 

 

 

Варо-гипсови (минерални) машинни мазилки – характеризират се с висока рентабилност, добра машинна обработка и добро регулиране на влажността. Използват се преди всичко за вътрешни стени и тавани и нормални мазилкови основи.

Варо-циментови (минерални) машинни мазилки –характеризират се с по-висока здравина, съчетана с добра еластичност, висока рентабилност и добра машинна обработка. Използват се за вътрешни стени и тавани, както и за външни мазилки.

 

Силикатни мазилки - готови за полагане фасадни мазилки на силикатна основа. Използват се за защитно и декоративно покритие на стари и нови фасади, както и за естетическо оформяне на вътрешни повърхности. Това са минерални гладки мазилки с различно гранулиране и се оцветяват много добре.

Силиконови мазилки - готови за полагане фасадни мазилки със свързващо вещество силиконова смола. Използват се за защитно и декоративно покритие на стари и нови фасади, както и за естетическо оформяне на вътрешни повърхности.

Благородни декоративни мазилки – дълготрайни мазилки на минерална основа. Използват се за защита и декоративно оформление на нови и стари фасади и като крайно покритие над фасадни топлоизолационни системи. Подходящи и за вътрешни помещения.

Термомазилки - сухи смеси, при които измазването и изолирането се извършват в един работен процес. Когато термомазилката се нанася вън и вътре, могат да се спестят значителни енергийни разходи.

Мазилки за влажни помещения - според влажността има различни видове мазилки за влажни помещения – за баня, кухня, душ помещения или миялни помещения.

Пръскана мазилка - фина защитно-декоративна мазилка за вътрешни и външни стени и тавани в жилищни и промишлени сгради. Мазилката може да се положи върху основа от варова и варо-циментова мазилка.

Драскана мазилка - устойчива на климатични въздействия, водоотблъскваща, дава възможност на стената да диша, екологична и немиришеща, с драскана структура.