Боядисване | ПроГипс Варна

Дейности | Боядисване
Потърсете ни... Обадете ни се за безплатен оглед на Вашето жилище, офис или обект! 0897 87 69 16 или ни пишете
Вашите имена Телефон Адрес на обекта Запитване

БОЯДИСВАНЕ

Качественото боядисване играе важна роля за добрия интериор, като за целта е необходима и съответната предварителна подготовка – изравняване на пукнатини и вдлъбнатини по стени и тавани, шпакловка, грундиране и пр. PROGIPS ще извърши за Вас всички подготвителни и допълнителни операции и ще завърши изпълнението на Вашите проекти с боядисване, в срок и на разумна цена. 
Извършваме частично или цялостно интериорно и екстериорно боядисване на жилища, офис помещения, търговски площи, кабинети и пр. Подбираме материалите, според различните повърхности – на пазара се предлагат широка гама от продукти: за помещения с висока влажност, специални материали за тавани на бани и др. Ще ви насочим към най-добрият избор, подходящ за вашите индивудуални изисквания.

Интериорни бои

 Блажни бои – образуват непропускливо покритие, което не позволява на боядисаната повърхност да диша, което е основен недостатък и е причина за надигането и напукването им след време, вследствие на появила се под боята влага. Съхнат бавно и са особено неподходящи за детската стая и кухнята. 
 Варни бои – позволяват на боядисаната повърхност да диша и не позволяват развитието на мухъл, поради което се използват успешно в помещения с висока влажност. 
 Акрилни бои – синтетични полимерни бои на водна основа, с универсално приложение. Съхнат бързо и запазват характеристиките си дълго време. 
 Силиконови бои – устойчиви са на топлина и се втвърдяват след нагряване. 
 Маслени бои – използват база от растителни смоли, които се добиват от растителни мазнини (лен или соя). 
 Алкидни бои – най-често срещаните бои, с висока износоустойчивост и адхезионна способност. Повърхността боядисана с тях става гладка и лъскава. Не са подходящи за боядисване на големи площи. 
 Латексови бои – масово използвани бои на водна основа. Имат добра покриваемост и съхнат бързо, нямат мирис и са лесни за почистване. Позволяват на стените да дишат и са устойчиви на атмосферни влияния.

 


Фасадни бои

 Силиконова фасадна боя - водоразтворима фасадна боя на база силиконова смола - защитно и декоративно покритие при стари и нови фасади. Има изразен самопочистващ и водоотблъскващ ефект. 
 Силикатна фасадна боя - минерална фасадна боя на база калиево водно стъкло - защитно и декоративно покритие при стари и нови фасади. Има добра покривна способност. 
 Полимерна фасадна боя - водоразтворима фасадна боя на база изкуствени смоли - защитно и декоративно покритие при стари и нови фасади. Има изразен водоотблъскващ ефект, устойчива на атмосферните влияния, с добра покривна способност и голямо разнообразие от цветове. 
• Фасадна релефна боя - защитно и декоративно покритие за основи от бетон, минерални мазилки, циментови плоскости и др. Особено подходяща за основи с фини пукнатини. Използва се при външни и вътрешни условия. Има добра покривна способност.