Саниране на сгради | ПроГипс Варна

Дейности | Саниране
Потърсете ни... Обадете ни се за безплатен оглед на Вашето жилище, офис или обект! 0897 87 69 16 или ни пишете
Вашите имена Телефон Адрес на обекта Запитване

САНИРАНЕ

Санирането на сгради и къщи (от лат. Сано - лекувам, правя здравословен - освежаване, заздравяване, предпазване от ерозия) е процес, който включва комплекс от строително ремонтни дейности, като топлоизолация, смяна на дограма, подмяна на хидроизолация, профилактика на отоплителната инсталация и пр. Следните предимства на санирането ще ви убедят в ефективността от неговото приложение:

• Санирането допринася за удължаване живота на жилището, като запазва основните функции на сградата и повишава нейния експлоатационен период. 
• Сградата става по-устойчива на външни влияния, по-комфортнa и приятнa за живеене.
• Подобрява се екологичната среда за живеене, намаляват се вредните емисии и пр.
• Санирането допринася за повишаване на иконимическата ефективност, като разходите за топло и електро енергия намаляват в значителна степен.
• Стойността на жилището се повишава и вложените първоначални инвестиции се възвръщат за кратък период.

При саниране на къщи свободата на дизайна в екстериорната част е голяма, нещо което при частичната топлоизолация на апартамент го няма – тогава се съобразявате с цвета и дебелината на съседната изолация и т.н. Най-употребяваните топлоизолационни материали в България са XPS, EPS, каменна или стъклена вата.

Топлоизолация

Топлоизолационните системи биват два вида – външна и вътрешна, като всяка от тях има своите предимства и недостатъци.

Вътрешната топлоизолация се характеризира с лесен монтаж, ниска себестойност и възможност да се прилага целогодишно. Недостатъците при нея са съответно: студени външни стени и загуба на акумулираната топлина; конденз между стената и изолацията и в резултат – влага и плесен.

Външната топлоизолация е приложима, както при ново строителство, така и при ремонт и реконструкция на стари сгради. Дава цялостна защита на сградата от външни атмосферни влияния и удължава нейният живот. Предотвратява образуването на конденз, влага и мухъл. Акумулира топлината в цялата сграда, гарантирайки относително постоянна температура и топлинна ефективност. Значително намалява външните шумове и допринася за допълнителен комфорт. Дава възможности за свободно реализиране на стандартни и нестандартни решения за облика на самата сграда. Лесна е за поддръжка и може да се мие с вода.

Видовете топлоизолационни материали, от които можете да избирате са съответно:

EPS (експандиран пенополистирол) известен, като стиропор, характеризиращ се със сравнително ниска плътност, което го прави мек при натиск. Стиропорът има топчесто-зърнеста структура, която позволява на стените да дишат. Има много добри топлоизолационни качества.
XPS (екструдиран пенополистирол) известен, като фибран, характеризиращ се с висока степен на водопропускливост, което го прави много подходящ за изолация на влажни и мокри помещения. Фибранът има капилярна микроструктура и е много твърд при натиск, което го прави незаменим при изолация на цокли и подове.
Неопор (графитен EPS) – за разлика от обикновенния EPS, неопорът се характеризира с по-голяма плътност и допълнителни графитени зърна, от където идва и по-ниската му толопроводимост. Това го прави изключително добър топлоизолационен материал. 
Каменна вата – естествено влакнест материал, който се произвежда от вулканични скали, от където идват и уникалните му свойства: топлоизолация, огнеустойчивост, водоустойчивост, звукопоглъщане и паропроницаемост.

Хидроизолация

Хидроизолацията е най-важната част от една сграда, като дава възможност на останалите системи и материали да функционират правилно, без опасност от разпадане. При едно цялостно топлинно саниране, което включва и хидроизолация лесно се постигат перфектни енергоспестяващи показатели. 

Основни видове хидроизолации, от които можете да се възползвате са:
• Хидроизолации на основи на сгради и къщи
• Хидро-строителни изолации
• Хидроизолации на покриви на сгради – жилищни, административни и пр.
• Промишлени хидроизолации – на халета, производствени сгради, хотели и пр.
• Хидроизолации на басейни 
     - Подмяна на прозоречните системи
     - Подмяна на електрическата инсталация
     - Подмяна на ВиК инсталацията